Voordelen van koud douchen of het nemen van een ijsbad

Voordelen van koud douchen of het nemen van een ijsbad

Wim Hof heeft de afgelopen jaren ijsbaden en koud douchen flink gepromoot en steeds meer mensen gaan het doen om dat het gigantische voordelen heeft. In deze blog lees je alle voordelen van de kou.

1. Makkelijkste manier van vetverbranding

Kou water zorgt er voor dat je lichaam gaat rillen om warm te blijven, hierdoor gaat je interne verwarming aan. Dit kost kcal en gemiddeld verbrand je tussen de 500 en 1000 kcal per uur met alleen in een ijsbad zitten. Makkelijker ga je niet vet verbranden.

2. Stress fighter

De kou zorgt er ook voor dat je positiever in het leven staat. Doordat je je lichaam steeds bloot stelt aan een flinke stressprikkel (koud water) wordt stress in het dagelijks leven als veel minder erg ervaren. Stress is in de basis niet slecht, het is meer de stress mindset die bij veel mensen niet goed is.

3. Immuunsysteem booster

Uit een onderzoek van 2015 bleek dat mensen die koud douchen (langer dan 30 sec) 29% minder ziek zijn dan mensen die warm douchen. De shock van koud water start namelijk een aantal processen in het lichaam. zoals leukocytes, granulocytes, IL-6 en Natural Killer cells. link naar het onderzoek. Ook gaan je ontstekingswaarden omlaag.

4. Goed voor je hart en bloeddruk

Volgens wim gaat je hartslag en bloeddruk flink omlaag als je elke dag doet koud douchen.

5. Beter met pijn om gaan.

De discomfort die je ervaart door de kou, doet je lichaams pijn tolerantie en analyse systeem in een positieve manier aanpassen. Hierdoor hebben mensen met ontstekingen, pijnklachten, astma, reuma en fybromylagie hier flinke baat bij. link naar onderzoek. 

6. Beter herstellen

Veel topsporters zweren bij ijsbaden na een wedstrijd. Ik zelf vind het fijn om de infra rood sauna en ijsbaden met elkaar af te wisselen.

Meer weten over ijsbaden en koud douchen? Bezoek dan vooral Wim zijn website want daar staat heel veel gratis kennis en tools om je goed te begeleiden naar je eerste ijsbad.

 

Hoe verbeter ik mijn immuunsysteem?

Hoe verbeter ik mijn immuunsysteem?

Het immuunsysteem is heel complex en kan vanuit verschillende manieren worden aangevallen en dus ook worden beschermd daarom kun je in deze verzamel blog een heleboel verschillende manieren vinden om je immuunsysteem te versterken.

ijsbaden

Wim Hof wie kent hem niet! Koud douchen, face dunks of ijsbaden zorgen ervoor dat je immuunsysteem een flinke boost krijgt. Wil je meer weten, wat je wel en niet moet doen als je deze winter de kou wil trotseren. Lees het hier coming soon

Lymfe massage

Iedereen kent de cardioloog, neuroloog, fysiotherapeut maar er wordt bijna nooit naar de lymfe gekeken. Toch spelen zij een heel belangrijke rol in het opruimen van afvalstoffen. Lees meer over de lymfe in deze blog. coming soon

Intermitted fasting

kou, warmte en vasten zijn de 3 beste resets voor het lichaam om alle cellen weer te vernieuwen. Al na 16 uur zijn alle ontstekingswaarden weg en na 48 uur onstaat autofagie….meer weten, lees verder. coming soon

Water fasting

Hier komt binnenkort een blog over. coming soon

Sauna

Het is niet voor niks dat mensen uit Zweden heel gezond zijn en minder ziek zijn omdat hun immuunsysteem flink wordt geboost door hun sauna gebruik. Lees meer wat hitte voor je immuunsysteem doet. coming soon

Orgaan massages

Je hebt je personal trainer of fysio wel eens horen zeggen dat je meer moet stretchen of moet werken aan je mobiliteit omdat het goed is voor je spieren. Maar ook je organen hebben beweging nodig en dit noemen we motiliteit. Hoe meer je organen kunnen mee bewegen hoe beter ze kunnen detoxen. coming soon

Epstein Barr virus

Een heel onbekend virus die heel veel klachten kan veroorzaken. Het doet zich voor als heel veel auto-immuun ziektes en kan door zware metalen nog erger worden. Meer info over dit virus lees je hier. coming soon

Benieuwd hoe ik aan al deze kennis over het immuunsysteem kom?

In deze blog lees welke cursussen onze trainers gedaan hebben, welke boeken ze hebben gelezen en welke social accounts ze volgen op het gebied van het immuunsysteem.

Alles wat je wilt weten over ademhaling

Alles wat je wilt weten over ademhaling

Je ademhaling bepaalt op je gestresst bent of juist relaxt. Het kan je helpen om meer vet te verbranden maar ook om je in een paniek aanval te laten komen. Hoe je het beste kan ademhalen is per situatie en per persoon anders. Wel is het fijn als je meerdere methodes kent die je verschillende situaties kan inzetten.

Ademhaling en stress

Je ademhaling zorgt ervoor dat je juist meer stress of juist minder stress krijgt. Hoe dit precies in zijn werk gaat en wat je kan doen om in stressvolle situaties rustig te blijven lees je hier. Coming soon

Ademhaling en vetverbranding

Bij kcal is het niet hoeveel in je inneemt maar hoeveel kcal je opneemt. Bij ademhaling is dat precies hetzelfde meer is niet beter, maar werkt bij vetverbranding juist averrechts. lees meer hierover in de blog. Coming soon

De fout die iedereen maakt!

Deze hardnekkige fabel wordt heel vaak als advies gegeven maar is helemaal niet waar.Lees meer

Welke soort ademhaling technieken zijn er allemaal en wanneer kun je ze gebruiken.

Er zijn veel verschillende technieken, maar het gaat uiteindelijk om de principes. In deze blog leggen we de principes uit zodat je zelf kan kiezen welke techniek het beste bij jou past.  Coming soon

Benieuwd naar waar wij onze informatie vandaan hebben?

In deze blog lees je welke cursussen we gevolgd hebben op het gebied van ademhaling, welke boeken we verslonden hebben en welke social media accounts wij leuk vinden om te volgen.

Wil je makkelijker vet verbranden, moet je soms even flink zuchten of heb je continue last van spieren in je bovenrug. Dan kan ik je helpen! Maak een gratis afspraak en kom erachter wat ik voor je kan betekenen. 

Ademhaling | Mentor’s, Guru’s & echte aanraders

Ademhaling | Mentor’s, Guru’s & echte aanraders

Deze blog laat zien waar wij onze kennis vandaan heb, bij wie we cursussen hebben gevolgd. Welke e-book’s/boeken we gelezen hebben en wat we aanraden om aan te schaffen om je ademhaling een boost te geven. Als laatste delen we een paar accounts die @bamboogym zelf volgt op de socials en waar we veel inspiratie vandaan halen. Heb je zelf nog een goede aanvulling laat het me weten.

Ademhalings mentor’s

Wouter heeft het geluk gehad dat hij bij deze toppers alles over ademhaling te kunnen leren. Hierdoor kunnen vooral met heel gestresste mensen of mensen die long covid hebben gehad goed begeleiden.

Kelly | Lex Naturalis

Zij is een van de eerste studenten van Wim Hof. Door haar ben ik in aanraking gekomen met hoe ademhaling je stress kan geven maar ook stress kan oplossen.

Julien & Richard | Strongfit

Bij strongfit leerde ik hoe ademhaling je kan laten switchen tussen het parasympatisch en ortho-sympatische systeem. Maar ook waarom je adem nooit vast moet zetten.

Perry | Stop Chasin Pain

Het is niet wat je eet, maar wat je opneemt is ook van toepassing op je ademhaling. Dr. Perry heeft mij laten inzien hoe bloedvaten, zuurstof, zenuwen en lymfen met elkaar samenwerken.

Jason | Move More

Je hebt trainingsschema’s maar je hebt ook ademhalingsschema’s. Door Jason heb ik verschillende ademhalingstechnieken geleerd om meer uithoudingsvermogen te krijgen, sneller te herstellen maar ook om te on-
stressen.

Dr Sara Solomon

Sara is naast Strongfit student ook iemand die veel werkt met de bekkenbodem en het vrouwelijke lichaam daarom was het perfect om haar mini cursus te volgen over hoe je je diafragma te trainen.

 

Voeding boeken tips

 

The Oxygen Advantage

Ademtechnieken die wij fijn vinden

Nauli Breathing

Box breathing

nose breathing

recovery breathing

ladder breathing

 

Breathwork accounts

@adembaas
@soultouchstudio
@oxygenadvantage
@iceman_hof

 

Heb je hulp nodig om je ademhaling onder controle te krijgen, of weet je niet waar je moet beginnen? We hebben genoeg mensen geholpen die sub optimaal ademen. (geen enkele ademhaling is verkeerd, het is juist functioneel op dat moment). Maar bij veel mensen is er ruimte voor verbetering. 

 

Waar start je na een bevalling als je weer wilt gaan sporten?

Waar start je na een bevalling als je weer wilt gaan sporten?

Na je bevalling kom je veel hindernissen tegen als je weer wilt gaan starten met sporten. Tijdens onze Mommy-fit trajecten krijgen we veel dezelfde vragen van onze mama’s en waarschijnlijk heb jij deze ook. Daarom hebben we verschillende vragen hieronder in een aantal blogs beantwoord. Zoek wat je nodig hebt en misschien vind je nog wat tips die je nog niet wist.

Wanneer mag ik weer beginnen met sporten na een bevalling en wat mag ik dan doen?

Hier is zo veel discussie over. De een zegt 4 weken de ander 6 weken maar waar dit op gebaseerd is, is interessant. Wij geven je liever checklist waar je naar kan kijken of je al een volgende stap kan zetten. Lees meer hierover in de blog.

Ik wil 10 kilo afvallen na mijn bevalling.

Dit wil je niet horen maar, 9 maanden zwanger is ook 9 maanden ont-zwangeren. De normale tools om af te vallen zijn niet van toepassing als het lichaam een klacht/blessure heeft. Het zal alle energie eerst naar het herstel sturen voordat het gaat zorgen dat jij 10 kilo afvalt. Wil je meer informatie, lees hier verder. #comingsoon

Ik heb last van mijn bekkenbodem, wat kan ik doen?

Bekkenklachten had je al voor je zwanger was, alleen had je er toen geen last van. Dit heeft te maken met het aantal manieren waarop jouw lichaam kan compenseren. Hoe meer blessures je hebt, hoe minder opties je lichaam heeft om te compenseren. En hoe langer je last houdt van je bekkenklachten. Gelukkig kun je dit oplossen, meer opties en sterker worden in de opties die je al hebt. In de blog leggen we dit beter uit. #comingsoon

Ik heb last van mijn prolapse/aambeien na mijn bevalling wat kan ik doen?


Een prolapse is heel vervelend, maar je kunt nog best veel doen met een prolapse. Afgelopen jaar heb ik een aantal vrouwen mogen begeleiden met een heftige prolapse en die kunnen nu allemaal pijnvrij hardlopen. Lees meer.
#comingsoon

Ik heb last van mijn SI gewricht na mijn bevalling wat kan ik doen?

Waarschijnlijk had je al voor je zwanger was, alleen had je er toen geen last van. Dit heeft te maken met het aantal manieren waarop jouw lichaam kan compenseren. Hoe meer blessures je hebt, hoe minder opties je lichaam heeft om te compenseren. En hoe langer je last houdt van je bekkenklachten. Gelukkig kun je dit oplossen, meer opties en sterker worden in de opties die je al hebt. In de blog leggen we dit beter uit. #comingsoon

Ik heb een diastase wat kan ik daaraan doen?

Een diastase hoef je niet op te lossen, want iedereen heeft er een in meer of mindere mate.  Je kunt wel de ongemakken van een diastase verminderen, door op de juiste manier je bekkenbodem, TVA en diafragma met elkaar te laten samen werken. In de blog lees je hier meer over.

Hoe weet ik of deze informatie betrouwbaar is?

Wij hebben heel veel cursussen en opleidingen gedaan om ons Mommy-fit programma zo goed mogelijk te maken. Klik hier om te zien welke waar wij onze kennis vandaan halen en ook welke social media accounts wij volgen.

 

 

Wanneer mag ik weer beginnen met sporten na een bevalling?

Wanneer mag ik weer beginnen met sporten na een bevalling?

Mijn vriendin Roosmarijn is gestart met sporten 3 weken na haar bevalling, is dat niet te vroeg? Nee, ondanks dat ze ingeknipt is en dus ook hechtingen had, was ze na 3 weken goed gekeurd door haar bekkenfysio. Hoe kan zij zo snel herstellen en bij welke professionals is ze langs geweest?.

Welke factoren bepalen wanneer je weer mag sporten na je bevalling

1. body awareness

Kun je je buikspieren aanspannen terwijl je doorademt? Kun je je bekkenbodem spieren aanspannen als je uitblaast? Een bevalling kun je zien als een soort grote blessure. Je lichaam moet weer opnieuw leren hoe de spieren werken vooral als je een zwaardere bevalling hebt gehad met een knip of een keizersnede. Als je nooit gesport hebt of veel blessures hebt gehad, zal het moeilijker zijn om de spieren aan te spannen. Het is niet onmogelijk maar het kost wat meer energie. Roosmarijn heeft tot vlak voor haar bevalling nog oefeningen voor gedaan (ze is fysiotherapeut) waardoor ze heel snel haar core en bekkenbodem spieren weer goed kon gebruiken zonder haar adem vast te zetten.

2. fit in fit out

Roosmarijn heeft wel geteld 1x gesport toen ze zwanger was. Ze heeft zo weinig gesport omdat ze het hele eerste trimester kotsmisselijk was en daarna niet de energie had om een eigen bedrijf te runnen, een baby te bouwen en ook nog te sporten. Sporten kan goed uitpakken maar ga jezelf niet compleet uitputten omdat iedereen sporten aanraadt tijdens de zwangerschap. Ze heeft hiervoor wel 2x per week crossfit gedaan en 1x per week voetbal. 

Heb je nog nooit gesport en heb je last van onderrug of bekken, ga dan vooral niet opeens actief sporten zonder goede begeleiding van een pre-nataal fitness trainer.

3. voeding

Roosmarijn heeft eigenlijk niet veel aangepast aan haar voeding, ze at al heel gezond met af en toe een lekkere snack tussendoor. Wat ze qua supplementen heeft gedaan is extra visolie van Lamberts. Dit zorgt ervoor dat je beter kan nadenken vooral als je borstvoeding geeft onttrekt je baby veel essentiële vetten van jouw lichaam.

4. slaap

Je slaap is natuurlijk niet optimaal maar dit is niet perse een probleem. Veel trainers zullen zeggen dat je niet herstelt als je niet slaapt en het daarom nog niet handig is om te gaan trainen. Dit is niet helemaal waar. Ten eerste leert je lichaam om gaan met dit slaap tekort en daarnaast is jouw lichaam nog steeds vol met goede hormonen die je helpen om met minder uren slaap, wel veel meer diepe slaap te krijgen dan een niet zwangere. Diepe slaap is belangrijk voor je herstel dus je slaapt wel minder als mama maar je kwaliteit van slaap is veel beter. Meer over slaap in het algemeen lezen doe je hier.

5. stress mindset

Als ik iets af moet hebben, wil ik graag een deadline hebben. Hoe dichter ik bij de deadline kom hoe beter ik me kan focussen. Hoe meer stress, des te beter ik ga functioneren. Andere mensen vinden stress slecht want ze slaan volledig dicht. Stress op zichzelf is niet slecht maar je mindset erover wel. Als mama krijg je vaak onbedoeld advies om het rustig aan te doen want je bent een baby aan het maken. Dit onbedoelde advies zorgt voor veel onbewuste stress want je voelt je fit waarom moet je dan gaan rusten. Luister daarom goed naar je eigen lichaam en laat je extra motiveren door Timo Hans die over dit onderwerp een volledige podcast heeft gemaakt. Luister hem hier

Kun je niet zo goed de beslissing maken of je al fit genoeg bent om te gaan sporten ga dan altijd langs bij iemand die er wel verstand van heeft.

Wil je starten met sporten en wil je advies van ons, plan dan een mommyfit screening gesprek in. Als wij vinden dat je fit genoeg bent kun je bij ons starten met mommy-fit. Maar het kan ook zijn dat je daar te fit voor bent of juist niet. dan sturen we je door naar de professionals hieronder.

Welke mensen kunnen je helpen om te bepalen wanneer je weer mag gaan sporten na je bevalling.

Bekkenfysio: Heb je een zware bevalling gehad dan is het altijd aan te raden om bij een bekkenfysiotherapeut langs te gaan. Zij kunnen inwendig kijken of jouw bekkenbodem weer belastbaar is. Je kunt dit doen als je hechtingen dicht zijn.

Verwar een bekkenfysio niet met een bekkenbodemfysiotherapeut. Deze mensen zijn ook handig maar kunnen geen inwendig onderzoek doen. 

Osteopaat/chiropracticor: Na 6 weken is het ook handig om naar een chiropracticor te gaan. Een chiropracticor kan je wervels en bekken rechtzetten. Want na 9 maanden met een buik van 20 kilo rond te hebben gelopen hebben je spieren, wervels en gewrichten zich daar op aangepast. En nu je baby geboren is, zal je lichaam zichzelf weer rustig uitbalanceren. Maar dit proces kun je versnellen met een chiropracticor. Zie je na 3 sessies nog geen resultaat?

Boek dan een sessie bij een osteopaat. Een osteopaat is een soort chiropracticor die naast wervelsmanipulatie ook de fascia van de organen kan beinvloeden. Dit is superhandig omdat je baarmoeder ongeveer al je organen in je buik heeft verplaatst. Als een orgaan niet goed op zijn plek zit, functioneert deze minder en kan dit ook indirect invloed hebben op je bekkenbodem.

Welke experts werken wij mee samen?

Bekkenfysio in Nijmegen
Kinder Osteopaat/Osteopaat in Nijmegen
Chiropracticor in Nijmegen

 Heb je hulp nodig om na je bevalling weer te starten met sporten? Wij kunnen je helpen om weer sterker te worden, je te ontdoen van onnodige pijntjes en weer vol vertrouwen te gaan trampoline springen of hardlopen. 

Hoe bouw je een goed voedingsplan

Hoe bouw je een goed voedingsplan

Als je bij google “voedingsplan voor afvallen” in typt of “+10 kilo afvallen voedingsplan”krijg je snel een standaard voedingsplan voor geschoteld. Het probleem bij deze voedingsplannen is dat niemand standaard is en altijd heel veel factoren zijn bepalen of je afvalt. Wel zijn er een aantal principes waar elk goed voedingsplan zich aanhoudt.

Stap 1: Drink voldoende water

Je sterft eerder aan een water tekort in de woestijn dan een voedingstekort. Daarom is stap 1 je vochtinname in kaart brengen. lees meer hierover in de blog

Stap 2: The Hungergames

Kcal tellen is leuk maar sommige dagen beweeg je meer dan andere dagen dus het tracken van kcal gaat je niet helpen om je doel te behalen. Met deze methode ga je wel resultaat zien zonder obsessief de komende 20 jaar kcal te tellen. Lees meer

Stap 3: Opname en timing

Het is niet wat je eet maar wat je opneemt. Met deze tool krijg je inzicht hoe de verhouding van de macro’s is en hoe het je de beste verhouding kan maken voor jouw voedingsplan. Lees meer

Stap 4: Hormoon huishouding

Als je met je persoonlijke voedingsplan nog geen resultaat behaalt dan zijn er waarschijnlijk een aantal vitamine tekorten waardoor je hormoonhuishouding in de soep loopt. Lees meer hierover in deze blog.

Is deze informatie wel betrouwbaar?

Wij volgen veel cursussen, lezen per jaar 20 boeken en we volgen veel experts op het gebied van voeding. Benieuwd wie onze mentors zijn, lees dan deze blog

 

Voeding | Mentor’s, Guru’s & echte aanraders

Voeding | Mentor’s, Guru’s & echte aanraders

Deze blog laat zien waar wij onze kennis vandaan heb, bij wie we cursussen hebben gevolgd. Welke e-book’s/boeken we gelezen hebben en wat we aanraden om aan te schaffen om je voeding helemaal op orde te krijgen. Als laatste delen we een paar accounts die @bamboogym zelf volgt op de socials en waar we veel inspiratie vandaan halen. Heb je zelf nog een goede aanvulling laat het me weten.

Voeding mentor’s

Wouter heeft het geluk gehad dat hij bij deze toppers alles over voeding heeft kunnen leren. Met de juiste tools kunnen we nu bij Bamboo Gym jou helpen om je voeding op de rit te krijgen.

Precision Nutrition

Voeding is gedrag en daarom is het belangrijker om naar het gedrag te kijken dan de methode. Iedereen weet wat gezond is en wat niet. Als je als coach het gedrag van je klant kan beinvloeden krijg je altijd resultaat. Tel daar bij op dat ik bij andere opleidingen verschillende methodes heb geleerd zoals Paleo, IF, Keto, zodat ik elke klant kan helpen. 

Timo | Physis Academy

Intermitted fasting, heel populair en effectief, door Timo heb ik veel klanten kunnen helpen om minder pijn te ervaren, meer energie te ervaren en flink wat kilo’s af te vallen. 

Bas en Coen | Overload Worldwide

Je hormonen bepalen of je aankomt of afvalt. Tijdens de personal hormonal profiling cursus leerde Trude en Wouter hoe je voeding, suppletie en training op elkaar kan worden afgestemd zodat ook degene die echt niet kunnen afvallen, hun doel behalen. 

Voeding boosters

slow juicer voor bleekselderij

 

Voeding accounts

@Precisionnutrition
@physisacademy

 

Heb je hulp nodig om 10 kilo af te vallen en beter in je vel te zitten. Of wil je meer energie zodat je na je werk niet een dutje hoeft te doen. Kom een proeftraining doen om te ervaren wat wij voor je kunnen betekenen. 

 

Slaap | Mentor’s, Guru’s & echte aanraders

Slaap | Mentor’s, Guru’s & echte aanraders

Deze blog laat zien waar wij onze kennis vandaan heb, bij wie we cursussen hebben gevolgd. Welke e-book’s/boeken we gelezen hebben en wat we aanraden om aan te schaffen om betere te slapen. Als laatste delen we een paar accounts die @bamboogym zelf volgt op de socials en waar we veel inspiratie vandaan halen. Heb je zelf nog een goede aanvulling laat het me weten.

Slaap mentor’s

Wouter heeft het geluk gehad dat hij bij deze toppers alles over slaap te kunnen leren. Hierdoor kunnen we veel mensen helpen want 1 op de 3 mensen heeft een slaap probleem.

 

Julien & Richard | Strongfit

Het is niet wat je eet maar wat je opneemt. Tijdens de strongfit cursus, kwam dit nog maals naar voren door hun ben ik anders gaan kijken naar eiwitten. Eiwitten zijn bouwstenen en zijn 2x zo moeilijk af te breken dan/als (geen idee welke het is) koolhydraten of vetten. Dus als je eiwitten eet, neem dan de tijd om ze af te breken anders worden ze niet opgenomen. Daarom pleit strongfit voor langere lunches/avondeten zodat je eiwitten ook echt worden opgenomen en kunnen worden gebruikt in de nacht om spieren op te bouwen. 

Perry | Stop Chasin Pain

Kom je slecht in slaap dan is waarschijnlijk je nervus vagus over-actief. Deze zenuw bepaald hoe actief je bent overdag en hoe goed je kunt ontspannen. Vooral bij veel gestresste mensen is jouw lichaam de hele dag aan, hierdoor herstel je niet goed en kom je in een visuele cirkel terecht. Gelukkig heeft Wouter bij Dr. Perry een cursus gevolgd, hoe je de vagus nerve kunt beinvloeden. 

Timo | Physis Academy

Je moet magnesium nemen als je niet goed kan slapen. Heel leuk, maar dit is schieten met hagel. Van Timo hebben we geleerd dat je juist veel vragen moet stellen zodat je precies weet wat je moet aanbevelen. Want 5HTP, GABA, valeriaanwortel-extract en l-Theanine kunnen net zo goed werken. Ps. als je magnesium neemt neem dan: Magnesium acetyl taurinaat. 

Bas en Coen | Overload Worldwide

Krijg je na je ontbijt gelijk een energie dip, waarschijnlijk heb je koolhydraten gegeten als ontbijt. koolhydraten stimuleren insuline en dat zorgt ervoor dat je cortisol omlaag gaat waardoor je een dip krijgt. Hormonen spelen een belangrijkere rol dan de meeste mensen denken. Daarom ben ik blij dat ik bij Overload Worldwide een opleiding heb gevolgd die inspeelt op hormonen door middel van de voeding en trainingprincipes aan te passen op jouw hormonaal profiel waardoor het op eens veel beter gaat slapen. 

Slaap boeken tips

slapen als een oermens

Slaap hulpmiddelen die wij fijn vinden

Ouraring
Shaktimat
Mond afplak strips

Slaap accounts

@cultureofsleep
@consiouzz

Heb je hulp nodig om beter te slapen, Wordt je nachts vaak wakker of heb je s’ochtends geen energie? Wij hebben heel veel klanten geholpen die heel slecht sliepen en door een aantal factoren aan te passen die niet direct invloed lijken te hebben op slaap, kan je binnen no-time veel meer energie hebben en minder last hebben van je klachten. 

Mommy-fit | Mentor’s, Guru’s & echte aanraders

Mommy-fit | Mentor’s, Guru’s & echte aanraders

Deze blog laat zien waar wij onze kennis vandaan heb, bij wie we cursussen hebben gevolgd. Welke e-book’s/boeken we gelezen hebben en wat we aanraden om aan te schaffen om meer te leren over het post natale lichaam. Als laatste delen we een paar accounts die @bamboogym zelf volgt op de socials en waar we veel inspiratie vandaan halen. Heb je zelf nog een goede aanvulling laat het me weten.

Mommy fit mentor’s

Wouter heeft het geluk gehad dat hij bij deze toppers alles rondom te zwangerschap en na de bevalling heeft kunnen leren. Hierdoor kunnen we veel pas geworden mama’s helpen om weer fit te worden. We helpen ook vrouwen die graag tijdens hun zwangerschap willen sporten. Maar dit doen we alleen in 1 op 1 trajecten.

Julien & Richard | Strongfit

In 2020, 2021 en 2022 hebben Wouter, Roosmarijn en Trude verschillende cursussen gevolgd bij Strongfit. Strongfit is nog redelijk onbekend maar hun innovatieve manier van trainen is door verschillende hele grote namen opgepikt. Een van de speerpunten van strongfit is dat jij je veilig voelt en daarom houden ze de training heel simpel. Dit is perfect voor onze Mommyfit traject want als je net bevallen bent wil je niet eerst 6 weken lang techniek training doen voordat je aan je kracht gaat werken.

Perry | Stop Chasin Pain

Wouter heeft heel veel cursussen gevolgd bij Dr. Perry aka Mr Mojo. We zien vaak dat mama’s al bij een fysiotherapeut zijn geweest of chiropractor maar geen resultaat zien. Wij kunnen dankzij de cursussen van Dr. Perry ook kijken naar je doorbloeding, lymfe en organen. Want als 1 van deze 3 niet lekker werkt dan blijf je last houden van klachten.

Dr Sara Solomon

Onlangs heeft wouter een online cursus gevolgd bij Sara, om je buikspieren en dan vooral de dieper gelegen buikspieren te connecten met je bekkenbodem. Met deze technieken kunnen onze mama’s ongeveer 12 kilo meer tillen zonder pijn klachten.

Romana | Sterkher

Het balletje is pas gaan rollen nadat we bij Romana de curus pre en post natale fitness coach zijn gaan volgen. Dit was echt een flinke dosis informatie waar we nog jaren mee vooruit kunnen.

FRC + Kinstretch

Functional Range Conditioning en Kinstretch zijn 2 cursussen van Dr Andrea Spinosa. Hij is gespecialiseerd in het verbeteren van gewrichten door middel van mini oefeningen. Wat wij vaak zien in onze mommy fit lessen is dat mama’s een links/rechts verschil hebben in hun heup omdat de baby meestal aan 1 kant heeft gelegen tijdens de zwangerschap en dat we door deze oefeningen gelijk klachten kunnen oplossen.

Ido Portal

Als de heup wat beter werkt door FRC dan kunnen we wat groter gaan bewegen en dan niet gelijk deadliften met 50 kilo maar met oefeningen die passen bij net bevallen vrouwen. Iets groter dan FRC maar niet gelijk zo lomp dat je last krijgt van je rug.

The Foot Collective

Je voeten zijn heel belangrijk, vooral voor net bevallen vrouwen, we hebben een hele les gewijd aan je voeten want we zien heel vaak dat bekkenklachten direct verminderen als je voeten beter gaan werken.

 

Mommy fit accounts

Made for Moms
Sterkher
Feel Good Moms
Vroedvrouw Margo
Training for mama’s
Ourfitfamilylife

 

Heb je hulp nodig om na je bevalling? Wij kunnen je helpen om weer sterker te worden, je te ontdoen van onnodige pijntjes en weer vol vertrouwen te gaan trampoline springen of hardlopen.