weer sporten na bevalling, mommyfit, nijmegen, afvallen, post nataal fit, sporten na zwangerschap, diastase, bekkenklachten, prolapse, lage rug klachten na bevalling, fit na bevalling

Als nieuwe moeder moet je best veel hordes nemen als je weer wilt fit worden na je bevalling. We willen het nieuwe mama’s zo makkelijk mogelijk maken om weer terug in top conditie te komen. Want wie wil er nu niet met zijn/haar kind lekker op de grond spelen. 

In 3 maanden versterken je bekken en buikspieren, maken we je zo sterk dat je over een jaar nog steeds je kind kan dragen zonder moeite en leren we je nieuwe manieren van bewegen. 

Waarom sporten bij Bamboo

Je hebt geen oppas nodig

Je mag je baby gewoon meenemen. Er is genoeg plek in de gym want we sporten met max 4 personen. 

We hebben de juiste kennis

De laatste 5 jaar gigantische veel kennis opgedaan en hebben ons gespecialiseerd in post natale workouts. 

Niemand kijkt je raar aan.

Je sport in een privé gym met 4 andere mama’s. Die allemaal dezelfde problemen ervaren. Dus je hoeft niet bang te zijn dat een bodybuilder je advies gaat geven. 

 

De postnataal training is erg fijn om weer in balans te komen en je lichaam weer sterk te krijgen. In kleine stapjes heeft Wouter met ons steeds meer kracht opgebouwd. En de training is rustig en gecontroleerd maar toch intens. Ook waren de omduw en trek oefeningen erg leuk om speels te trainen. En natuurlijk was het super dat de baby altijd mee kon. Wouter is ook een perfecte baby trooster. Ik was vaak erg vermoeid door de korte nachten maar kwam altijd met veel energie uit de training. Wouter is een hele lieve, professionele en gezellige trainer en het was elke keer weer erg leuk. Lichamelijk versterk het je en mentaal geeft het een energie boost. Echt een aanrader.
Loes

Actrice

Wouter, analyseert, observeert en coacht zijn deelnemers. Door te analyseren en te observeren weet hij als geen ander wat je lichaam aan kan en waar je staat in jouw herstel. Je verlegt je eigen grenzen en je voelt je lichaam sterker worden. Ik kies ervoor om hier te trainen, omdat het effectief is, ik mijn dochter mee kan nemen en omdat het (in hoeverre trainen leuk kan zijn) toch echt leuk is!
Sanne

Public Relations | Media management

DE TRAINERS

Fysiotherapeut | Roosmarijn

Roos heeft al veel vrouwen geholpen met bekkenklachten, diastase & prolapse tijdens en na de zwangerschap. Na haar eigen bevalling is ze zich gaan specialiseren in keizersnedes.

Post nataal specialist | Wouter

Wouter heeft een unieke holistische kijk op het lichaam waardoor hij heel snel resultaten kan behalen. Zo kan hij heel specifieke spieren in de heup trainen, en hierdoor gelijk je rugpijn oplossen. 

Bamboogym, Trude Jennekens, personal trainer, afvallen, female personal trainer, nijmegen

Female Personal Trainer | Trude

Trude helpt beginners weer om met plezier hun sport op te pakken. Door haar sportopleiding heeft ze veel tools in handen om jou te helpen om weer pijnvrij en met plezier te laten sporten na je bevalling. 

Fysiotherapeut, mommyfit trainer, knie specialist, enkel specialist, heup specialist, long covid fysio, nijmegen, bamboo gym, de fysioboutique, nijmegen, de keizersnede Boutique

Fysiotherapeut | Guusje

Guusje is specialist in het onderlichaam en weet ook heel goed hoe je weer iemand fit kan maken zodat ze weer kunnen crossfitten want ze doet dit zelf 4x per week.

Wat doen we allemaal in het traject?

Ademhaling en Core

Een van de effectiefste manieren om je core en bekkenbodem sterker te krijgen en in balans te brengen is een goede ademtechniek.  

Versterken van de heup

Specifieke spieren activeren zorgt ervoor dat je lichaam zich veilig voelt en ontspant dit doen met behulp van technieken van Kinstretch en FRC. 

Foot core

Een heup werkt pas echt goed als de voet eronder zich veilig voelt. Door te werken aan je mobiliteit en stabiliteit van je enkel en voet kun je gigantische resultaten behalen.

Body Awareness & Control

Voelen en analyseren zijn 2 uiterste, als jonge moeder is het goed om naar je lichaam te luisteren en te weten wat je wel kan en wat je nog niet kan.

Connect & Fun

Sporten moet leuk zijn, daarom varieren we veel en zorgen ervoor dat iedereen op haar niveau mee kan doen. 

Upper body strength

Een sterk bovenlichaam ontlast je zwakke schakels, en daarnaast wordt jouw baby met de week zwaarder. Daarom trainen we ook je armen, borst en rug om te zorgen dat je hele lichaam fit wordt.  

Ik wil starten hoe gaat dit te werk?

1. Check up

Je start altijd met een persoonlijke check up van 45 minuten bij fysiotherapeut Roosmarijn. Zij kan dan een goede inschatting en aanbeveling doen welk pakket het beste bij jou past.

Tijdens de check up bespreken we:

– soort bevalling
– testen we je diastase
– jouw persoonlijke klachten
– bekken stabiliteit
– mobiliteit gewrichten

Deze intake is gratis als je start met 1 van de pakketen.

We adviseren dan 2 opties:

Welke tijden zijn de trainingen?

mommy fit, bamboo gym, nijmegen, afvallen na bevalling, buikspieren trainen na bevalling, sterker worden na bevalling, hardlopen na bevalling, post nataal

Maandagavond 20 uur en zaterdagochtend 10 uur

Wil je graag op de maandag komen sporten dan kun je starten in de maanden: Maart, Juni, September, December. 

mommy fit, post nataal, small group, bamboo gym, nijmegen, afvallen, core training, bekkenbodem oefeningen

Dinsdagavond 20 uur en zaterdagochtend 11 uur

Wil je graag op de dinsdag komen sporten dan kun je starten in de maanden: Januari, April, Juli, Oktober.

mommy fit, small group, nijmegen, bamboo gym, post nataal, bekkenbodem oefeningen, buikspieren trainen na bevalling

Woensdagavond 20 uur en zaterdagochtend 9 uur

Wil je graag op de woensdag komen sporten dan kun je starten in de maanden: Februari, Mei, Augustus, November.

Wat onze klanten zeggen over mommy-fit

FAQ

Als ik me aan heb gemeld voor een check up ben ik dan verzekerd van een plek?

Nee, we weten niet wat je niveau is tot dat je bij ons een check up hebt gedaan. Het kan namelijk dat jij heel slecht scoort op onze testen en je wat meer persoonlijke aandacht nodig hebt in de vorm van personal training of zelfs extern bij een bekkenfysio. Maar het kan ook dat je te fit bent voor onze mommy-fit groep. Daarom is je plek pas definitief als je een check up hebt gedaan. 

Kan ik ook al langskomen en 2 maanden later starten?

Ja, we hebben veel aanmeldingen en als je later in de maand je aanmeld is de kans groot dat (als je goedgekeurd wordt voor de mommyfit les) je pas een maand later kan starten. 

Moet ik snel zijn met aanmelden?

Het beste is in het begin van de maand je aan te melden dan hebben we nog plek. (Mits je goedgekeurd wordt tijdens de check up) Last minute aanmelden kan, maar de kans bestaat dat de groep vol zit en je pas een maand later kan starten. 

Kan ik ook 1x per week komen
Nee, we willen graag kwaliteit bieden en dat kan niet als je maar 1x per week komt. 
Mag de baby mee?
Ja dit is geen probleem. Hij kan rustig door slapen op een matje op de grond of in de babywagen. Mocht de baby onverhoopt gaan huilen dan vervangen we jouw oefeningen door een oefening waarbij je jouw baby kan vasthouden zodat je toch door kan trainen en je de baby gerust kan stellen. We hebben helaas nog geen aparte babysitter aanwezig om op jouw baby te passen. 
Ik ben zwanger kan ik ook mee trainen?

Nee, tijdens de zwangerschap wordt je steeds instabieler en ga je van 1 benige oefeningen zoals lunges naar een squat en vanuit daar naar bewegingen op de grond en tijdens ons mommyfit traject werken we juist andersom. we starten met core en ademhaling dicht bij de grond en vanuit daar werken we omhoog naar uiteindelijk eenbenige oefeningen op snelheid (zoals bijv. hardlopen) 

Kan ik ook 6 maanden bij jullie sporten?
Ja, we bieden onze mama’s de mogelijkheid om het gehele traject nog een keer te doen.

Verlengen is maar 1x mogelijk.

Ik kan op deze tijdstippen niet. Zijn er ook nog andere tijdstippen beschikbaar?

Nee helaas, het is wel mogelijk om personal training te doen op tijdstippen die voor jouw wel uitkomen. Of je maakt een combi van 1x per week PT en 1x mommyfit. 

 

Ik ga op vakantie, kan ik die lessen inhalen?
Nee, maar je hoeft de trainingen die je op vakantie bent ook niet te betalen. Zo betaal je alleen voor wat je krijgt. 
Meld je aan voor een eerste kennismaking en check up door onze fysio.

Gratis tips voor net bevallen mama’s

10 kilo afvallen na bevalling

Je hebt je buik 9 maanden lang zien groter worden en de weegschaal durfde je na de 4de maand al niet meer aan te raken. En nu de kleine er eindelijk uit is, wil iedere mama weer back in shape komen. Om eerlijk te zijn back in shape is niet voor iedereen mogelijk. Maar...

Waar start je na een bevalling als je weer wilt gaan sporten?

Na je bevalling kom je veel hindernissen tegen als je weer wilt gaan starten met sporten. Tijdens onze Mommy-fit trajecten krijgen we veel dezelfde vragen van onze mama's en waarschijnlijk heb jij deze ook. Daarom hebben we verschillende vragen hieronder in een aantal...

Wanneer mag ik weer beginnen met sporten na een bevalling?

Mijn vriendin Roosmarijn is gestart met sporten 3 weken na haar bevalling, is dat niet te vroeg? Nee, ondanks dat ze ingeknipt is en dus ook hechtingen had, was ze na 3 weken goed gekeurd door haar bekkenfysio. Hoe kan zij zo snel herstellen en bij welke professionals...

Mommy-fit | Mentor’s, Guru’s & echte aanraders

Deze blog laat zien waar wij onze kennis vandaan heb, bij wie we cursussen hebben gevolgd. Welke e-book's/boeken we gelezen hebben en wat we aanraden om aan te schaffen om meer te leren over het post natale lichaam. Als laatste delen we een paar accounts die...