Ontmoet Zheng en Jens: Nieuwe Stagiairs Marketing en Sales bij Bamboo Gym

Hoi,

Wij zijn Zheng (20 jaar) en Jens (19 jaar), woonachtig in respectievelijk Horst en Cuijk. Momenteel studeren we beiden SPECO (sport, economie en communicatie) Sportmarketing aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. We zijn gepassioneerde sporters met interesse in fitness, hardlopen en kickboksen.

Vanaf vandaag starten we onze stage bij Bamboo Gym, waar we ons de komende maanden voornamelijk zullen richten op marketing en sales. We kijken ernaar uit om onze kennis en vaardigheden in te zetten en een waardevolle bijdrage te leveren aan Bamboo Gym.

Onze nieuwe training | HIIT

Onze nieuwe training | HIIT

Wil je afvallen en zoek je een training die extra veel kcal verbrandt dan is deze training perfect voor jou. We dagen je uit met explosieve oefeningen waarbij je je hartslag flink omhoog gaat en door de opzwepende muziek ga je net wat verder dan je normaal gewend bent.

Uiteraard zorgen we ervoor dat je veilig sport maar we zullen je wel pushen om te uiterste uit je training haalt.

Voorbeeld training:
 

40sec werken 20sec rust / wissel
8 oefeningen

1. Ski
2. Jumpsquats
3. Slamball Slams
4. Bike
5. Russian twists met KB
6. Battleropes
7. KB Swings
8. Thrusters/burpees

Wil je een keer meedoen klik dan op de link hieronder en meld je aan. 

Black Friday Deal + nieuwe producten.

Black Friday Deal + nieuwe producten.

Onze Bamboo 2 bestaat over een maand 1 jaar en in een jaar tijd hebben we veel dingen uitgeprobeerd en geluisterd naar onze klanten. En volgens jullie miste er 2 dingen. 

Proefmaand wordt proefweek vanaf 1 januari 2025. 

Ons doel van de proefmaand is om jullie met het gehele bamboo concept kennis te laten maken en wij dachten dat we daar wel een maand voor nodig hadden. In de praktijk blijkt het dat jullie ook in een week tijd kunnen zien of de groepslessen bij je passen. En omdat veel sporters gebonden zijn aan bepaalde tijden gaan ze toch niet alles uitproberen omdat het tijdstechnisch niet lukt. 

Daarom kun je vanaf nu een proefweek inplannen waar je als nieuwe sporter 2 trainingen kan volgen in 10 dagen tijd om te kijken of onze gym bij jouw behoefte past. 

HYROX en PLAY gaan eruit

Als ondernemer is het altijd zoeken wat wel werkt en wat niet. We dachten in te kunnen spelen op zowel de beginnende sporter als de gevorderde sporter. In de praktijk blijkt dat de gevorderde sporter liever in een crossfit gym gaat sporten en dat de onze sporters de hyrox te heftig vonden. Dus deze hebben we van ons lesrooster afgehaald. Mocht je willen hyroxen in Nijmegen dan kan dat bij Crossfit Nijmegen. 

Onze Play les is een voorbereiding op onze strength les alleen zien we in de praktijk dat niet iedereen hem nodig heeft. Daarom gaan we vanaf januari de elementen van de play les verwerken in onze warming ups. 

Kadobon & Black Friday Deal

Wil je iemand die je kent kennislaten maken met onze Gym? Geef hem dan een kadobon. We hebben 2 soorten:

1. Kadobon voor 2x mee trainen in de groepsles*

2. Kadobon voor 1 intake Personal training en 1 Personal training.**

Je kunt deze fysiek kopen bij ons in de gym en krijgt dan een mooie bon van ons. Je kunt ze wel al in onze shop afrekenen. 

Kosten: Kadobon 1: 30 euro

Kosten: Kadobon 2: 110 euro

*Als je al een groepsles abonnement hebt kun je alleen kadobon 2 kopen. 

** Deze kan per persoon eenmalig gebruikt worden. 

Black friday deal

We geven 15% korting op beide kado bonnen tot 2 december 2024. Je betaalt dan maar 25 euro voor 2 groepslessen of 93,50 euro voor 2 Peronal training sessies.

3 tips om meer uit je Morpheus hartslagmeter te halen

Als je niet weet wat de morpheus band is, dan leg ik het kort uit. De morpheus hartslagmeter band is een hartslagmeter die werkt met dynamische hartslagzones afgestemd op jouw fitheid. Hierdoor zijn ze veel beter dan de standaard statische hartslagzones van Garmin of Polar. Dus als je een avondje slecht geslapen hebt of je bent net ongesteld dan past Morpheus na je HRV test van 2,5 minuut gelijk je hartslagzones aan en kun je op een niveau trainen die past op de fitheid van de dag.

Tip 1: Doe vaker je recovery test

Het algoritme achter de Morpheus hartslagmeter analyseert je spierpijn, slaap quantiteit, slaap kwaliteit, aantal stappen per dag en hoe jij je voelt in combinatie met je rusthartlag en je HRV. Je Morpheus hartslagband kan aan de hand van deze data en jouw workouts zien of je te veel of te weinig traint en hierop dus je training volume/intensiteit aanpassen. Hiervoor heeft hij wel wat feedback nodig in de vorm van de recoverytest. Het is dus belangrijk om zo veel mogelijk deze test van 2,5 minuut te doen want anders pakt Morpheus een gemiddelde van de laatste maand en kan het zijn dat je onder je niveau traint. Ben je je recovery test vergeten te doen in de ochtend omdat je kinderen op je lopen te springen doe hem dan aan het begin van de les. Zo train je een stuk efficienter. 

Tip 2: Gebruik hem ook voor je kracht training

Als je Morpheus aanzet tijdens je kracht training kun je precies zien wanneer je weer hersteld bent van je laatste set ipv te wachten op de theoretische tijd die je altijd moet pakken tussen de sets. Dit punt is voor iedereen anders dus vraag het even aan je trainer in de strength les. 

Tip 3: Link hem met je Apple watch

Download de app: “Zones for training” (8 dollar) 
1. doe de recovery test
2. vul de zones in
3. doe je borstband om connect je band met de horloge (bluetooth)
4. start je workout
5. stop de workout sync de morpheus en importeert de data
6. ga naar settings –> bluetooth –> forget strap

Ps. in 2025 komt Morpheus met hun eigen app op de Apple Watch maar tot die tijd moet je hier mee doen. 

 

Heb je nog vragen stuur ons een berichtje via whattsapp. En als interesse hebt om te trainen met de Morpheus dan kun je altijd een proefmaand doen en hem uitproberen tijdens ons Metcon lessen. 

Hoe vaak per week moet je trainen

Hoe vaak per week moet je trainen

Je kunt 2x per dag trainen maar ook 2x per week. Dit is afhankelijk van je doelstelling en je herstelvermogen. Daarom gaan we in deze blog je laten zien wat nodig is om resultaat te zien. 

Wat zegt de theorie over hersteltijden?

Elk doel heeft een andere hersteltijd:

Coordinatie: heeft de snelste hersteltijd 4 uur
Uithoudingsvermogen: kun je opnieuw trainen na 12-24 uur
Kracht: kun je elke 24-72 uur trainen. 

Maar in de praktijk is dit natuurlijk anders want de tijden hierboven zijn bepaald aan de hand van 8 uur kwalitatieve slaap, juiste voeding en opname van voeding, geen stress. Dus hoe weet je wanneer je weer mag trainen. Dit leggen we per doel uit. 

Praktische informatie over hersteltijden | Coordinatie

Als je kind wilt leren fietsen zonder zijwieltjes dan kan hij binnen een uur van 2 zijwieltjes naar zonder zijwieltjes gaan. Dus de hersteltijd van 4 uur gaat hier niet op.  

Dus als je een nieuwe oefening gaat aanleren moet je bedenken dat dit 10.000 herhalingen nodig heeft. Dus als je voor het eerst gaat bankdrukken en je merkt dat je de eerste set met 2×5 kilo 11 herhalingen kan maken en na 1 minuut rust de 2de set opeens 14 herhalingen kan maken dan ben je niet aan het trainen maar coordinatie aan het trainen. Blijf vooral doorgaan tot dat je minder herhalingen kan maken dan de vorige set. Dan ben je sneller bij je 10.000 herhalingen en kun je je kracht gaan opbouwen. Zorg wel voor voldoende rust want onder verzuring gaat je coordinatie minder worden. 

Hoevaak per week moet je trainen om sterker te worden?

Als je de oefening beheerst(coordinatie) kun je trainen om sterker te worden. Vaak kunnen beginners elke dag full body trainen voor de eerste 2 weken omdat ze nog coordinatief aan het leren zijn. Na 2 weken zul je zien dat je bij het bankdrukken (of elke andere oefening) je niet meer vooruit gaat. Zie voorbeeld.

Je kan op maandag bijvoorbeeld 50 kilo wegdrukken in het tempo 4010 voor 8 reps met 2 minuten rust. De eerste set haal je 8 reps, daarna 5,4,3 reps. Op dinsdag ga je weer bankdrukken en haal je niet 8 reps maar 6 reps. Dit betekent dat je nog niet hersteld bent (negatieve adaptatie). Dus neem je een dag rust en probeert het woensdag weer. Op woensdag haal je 10 reps. Dus heb je een positieve adaptatie gehad (supercompensatie). Vanaf nu kun je om de dag je borst trainen tot dat je weer een negatieve adaptatie hebt en je een dag extra rust nodig hebt.

Wacht je te lang met het trainen van je borst dan zal je kracht niet verbeteren. Dit zien we vaak bij sporters die maar 1x per week een spiergroep trainen.

Daarom zijn onze personal training trajecten altijd minimaal 2x per week omdat we een positieve adaptatie willen hebben, met 1x per week haal je je doelstelling niet. Of je moet een supergoede techniek hebben en een homegym met flink wat gewichten want vaak zien we dat klanten wel wat gewichten hebben maar niet genoeg om een goed positieve prikkel te genereren voor meer spiermassa.

Hoevaak per week moet je trainen om mijn conditie te verbeteren.

Voor cardio training is het herstel maar 12 tot 24 uur. Daarom is het voor veel sporters lastig om hun conditie op te bouwen. Aangezien je nu veel vaker per week moet bewegen om positief resultaat te zien.

Wij raden onze sporters die 5KM willen hardlopen aan om minimaal 4x per week te trainen. Dit kan natuurlijk niet 4x per week hardlopen zijn want dan heb je binnen de korste keren een shin splints of een andere blessure. Meestal is 2x per week een hardloopsessie waarbij je een rustig jog tempo hebt en 2x een Metcon les voldoende om je 5KM te kunnen hardlopen onder de 30 minuten. 

De meest gemaakte fout zien we dat sporters te hard van start gaan en niet hersteld zijn van hun vorige training omdat ze kracht hebben getraind ipv uithoudingsvermogen. Daarom werken wij met onze dynamische hartslagzones van Morpheus. Zo zien we precies of je hersteld bent en hoe hard je kan trainen. Zo raak je nooit geblesseerd en krijg je snel resultaat. 

ATTENTION ALL ATHLETES | SUMMER DEAL

summer deal, zomerstop sportprogramma, fitter, blessure vrij sporten, afvallen, bamboo gym, nijmegen, personal gym nijmegen, nijmegen centrum, small group training

Het voetbal en hockey seizoen zit er (bijna) op en nu is het lekker uitrusten, op vakantie gaan en dan over 8 tot 10 weken weer fit en blessure vrij aan de start verschijnen van het nieuwe seizoen. Heb je dit jaar geen zin om alleen maar te gaan hardlopen om je conditie op peil te houden en wil je een keer werken aan je zwakke schakels zodat je volgend seizoen niet halverwege moet afhaken omdat je te veel pijntjes hebt. 

Summer deal voor sporters

We bieden speciaal voor jou een 6 weken programma aan wat past bij jou wensen. Door eerst een aantal testen te doen zien we gelijk waar jou sterke en zwakke punten zitten en kun je daarna aan de slag met een aantal lessen die perfect op jouw doelstelling aansluiten.

Testen:

VO2 max test
Max kracht test
Aerobe drempel test
Stress test
Mobility test

Onze lessen: 

PLAY: voor beter voetenwerk & plyometrie training
RELAX om je lichaam soepeler te maken
METCON: voor een sneller herstel
STRENGTH: voor een explosievere sprint
BOKS: conditioning en voetenwerk
HYROX: Anaerobe drempel verleggen

Je kunt kiezen uit 2 opties:

zomerstop, sporters, afvallen, fitter worden, bamboo gym, nijmegen, small group training
zomerstop, sporters, afvallen, fitter worden, bamboo gym, nijmegen, small group training

Voorwaarden

Actie is geldig tot 31 augustus 2024 en is alleen geldig op vertoon van persoonlijke clubpas van jouw sportclub. 

Stuur ons een mailtje met je clubpas en we sturen je een betaallink. 

 

Seminars

Met de juiste randvoorwaarden haal je veel sneller je doelstelling en raak je niet geblesseerd. Daarom zorgen we bij Bamboo Gym dat we niet alleen trainen maar leggen we je ook uit hoe je je slaap kwaliteit kan verbeteren, welke voeding je het beste kan eten voor en na je training en hoe je het beste met stress om kan gaan. Hieronder zie je alle seminars die gegeven worden en de veel gestelde vragen.

Ida van de Kamer, allround trainer, personal trainer, mommyfit trainer, nijmegen, bamboo gym nijmegen centrum, afvallen, groepslessen, small group training
Lotte Berntsen, personal trainer nijmegen, bamboo gym nijmegen centrum, afvallen, groepslessen, small group training
seminar, voeding, immuunsysteem, bamboo gym, nijmegen centrum, small group training

Veel gestelde vragen

Hoeveel kost het seminar?

Het seminar is gratis voor leden en niet-leden

Aanmelden is wel verplicht omdat we een maximum hebben van 30 deelnemers per seminar.

Hoeveel mensen kunnen meedoen aan het seminar?

We hebben max plek voor 30 personen.

Hoelang duurt het seminar?

120 minuten

Kan ik ook vragen stellen?

Jazeker op het einde van de seminar hebben we nog tijd voor een aantal vragen. 

3 meest gemaakte fouten in de gym

1. Doen waar je goed in bent.

Als je een random Yoga les binnenloopt zit er altijd 1 vrouw al 15 minuten voor de les begint te stretchen in posities wat jou nooit van je leven in gaat komen. En meestal is 90 % van de mensen die Yoga doet ook heel lenig van zichzelf en doen ze Yoga omdat dat in hun comfort zone ligt. 

Bij Bamboo Gym kijken we hier anders naar. We willen je graag fitter krijgen en dat wordt je niet als je altijd in je comfort zone blijft. Daarom doen we een uitgebreide assessment zodat we precies zien welke lessen geschikt zijn voor jou. 

Een voorbeeld: Als je doel is afvallen en je bent al heel sterk dan raden we je aan om onze Metcon lessen te gaan doen. Kan dit minder leuk zijn ja, ben je binnen 3 maanden wel 10 kilo lichter zeker. 

Heb je een kut dag en geen zin in de Metcon vraag je dan af wat je doel is en als je dan nog steeds geen Metcon wil doen, dan kies je die dag voor de makkelijke weg en tank je wat zelfvertrouwen met ouderwets bankdrukken tijdens onze Strength les. 

2. Elke les tot het gaatje gaan

Veel sporters denken dat als doorweekt in het zweet en snakkend naar adem lopen te happen dat ze dan goed gesport hebben. Grote kans is dat je je lichaam een te grote opdonder hebt gegeven en als je dit te vaak achter elkaar doet of te weinig voedingsstoffen binnen krijgt je lichaam gaan protesteren en je even 4 maanden naast de zijlijn zet met een flinke blessure. Op de juiste manier trainen is iets moeilijker dan de meeste mensen denken, je hebt namelijk te maken met 3 energy systemen, 3 assen en vlakken waar je in kan trainen, je voorkeurshouding, je trainingsgedrag, tempo, rusttijden, en zo zijn er nog 10 variabelen die allemaal tegen elkaar moeten worden afgewogen.

Een zone 2 duur trainingen is misschien saai maar is wel de perfecte cardio tegenhanger van HITT en zal je binnen de korste keren je prestaties tijdens je HITT workouts gaan helpen. 

Doe dus vooral soms iets wat je echt niet leuk vind. Daar liggen de kansen. 

3. Geen Cardio training doen

Kracht training vinden de meeste mensen fantastisch, 45 minuten fietsen niet. Toch is een cardio training belangrijk voor je herstel. Steeds vaker zien we dat sporters 1x een super hard sprint kunnen trekken en dat ze de 2de sprint gelijk door trekken naar de wc. Dit is jammer want met een flinke dosis zone 3/4 training kun je je lichaam harder laten sprinten zonder je hoeft over te geven. Tijdens onze METCON lessen hebben we speciale hartslagbanden die je HRV testen en je zones daarop aanpassen. Hierdoor kun je jezelf dus nooit overtrainen. 

Wat is HRV?

Wat is HRV?

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een apple watch of een andere smart watch waarmee ze hun hartslag en gezondheid mee kunnen tracken. Een van de functies van de smartwatches is HRV, maar wat is dat precies, hoe kun je het verhogen en wat als je HRV laag is en je gaat sporten.

 

Wat is HRV

HRV staat voor Heart Rate Variability. Dit is de tijd tussen 2 hartslagen. Zie het figuur hieronder. HRV is een belangrijke marker van gezondheid. HRV reageert namelijk op stress of ziekte en zo krijg je snel inzicht in hoe je herstelvermogen is.

hrv, hartslag, health, gezondheid, vitaliteit, cardio, hart, bamboogym, nijmegen

 

Tip van Wouter

Is je HRV hoog dan heb je een goede vitaliteit, ben je herstelt voor een nieuwe workout en is het lichaam ontspannen (rest & digest)

Is je HRV laag dan heb je stress, ben je ziek of overtrained. (fight & flight)

HRV is uniek voor jou

een HRV van 80 is voor persoon 1 hoog, maar voor persoon 2 laag. Daarom is het goed om je HRV over langere tijd te meten. Welke factoren bepalen je HRV? De eerste 5 heb je geen invloed op.

– genetica
– leeftijd
– hormonale cyclus
– emotie
– ziekte

– slaap hygiene
– omgeving
– medicatie
– leefstijl

Slaap:
Je ciridiaanse cirkel speelt hier een belangrijke rol bij. Als je veel kunstmatig licht ziet in de avond of veel op je telefoon zit en weinig zonlicht ziet dan gaat je HRV omlaag. Ook het snachts wakker worden en te weinig slapen leidt tot een lagere HRV.

Omgeving:
Je kamertemperatuur en lucht kwaliteit bepalen ook of je HRV omhoog of omlaag gaat. een goede slaap temperatuur is 17 graden en ook als je in een omgeving woont waar minder fijnstof is gaat je HRV hoger zijn.

Medicatie:
Medicijnen maar ook cafeïne en het zusje van cafeïne theïne en alcohol hebben een negatieve effect op je HRV.

Leefstijl:
Sporten, voeding, stress management, meditatie, vochtinname hebben ook invloed op je HRV.

Wat is een goede HRV?

Een HRV zweeft tussen de 20 en 200 milliseconde. En kan dus fluctueren. Daarom is het goed om een tijd lang je HRV te meten en aan de hand van je HRV score kun je ook je intensiteit van sporten bepalen. Veel sporters sporten op hun hartslag maar kijken niet naar hun HRV. Daar willen we bij Bamboo Gym verandering in brengen.

BAMBOO GYM VS MORPHEUS

We gaan vanaf januari groepslessen geven en tijdens onze METCON les gaan we met een systeem werken dat je HRV scores meet en aan de hand daarvan je hartslag zones bepaalt die op dat moment voor jou goed zijn. Zo kun je dus nooit een blessures oplopen en train je dus altijd op jouw niveau.

Het systeem heet Morpheus en vanaf 8 januari gaan we het gebruiken in onze groepsles METCON.

 

Ps. Zondag 7 januari om 14:00 uur hebben we een officiële opening en dan kun je ook een kijkje nemen hoe de METCON les werkt.

 

Smeren of niet smeren | De zonnebrand mythe

Smeren of niet smeren | De zonnebrand mythe

Er zijn altijd meerdere wegen naar Rome en door de media wordt nu de zonnenbrandcreme heel hard gepusht als het middel om niet te verbranden alleen zijn er veel meer middelen. In deze blog bespreken we hoe jij je lichaam kan helpen om te voorkomen dat je verbrandt/huidkanker kan voorkomen.

Ga jij meedoen met een marathon zonder te trainen?

Nee natuurlijk niet! Maar waarom ga je dan tijdens de eerste dag dat de zon schijnt en het 30 graden is een hele dag op het strand liggen bakken. Je kunt dan wel gaan smeren met factor 50 maar dat is hetzelfde als dat je een extra gelletje koolhydraten koopt voor dat als je moe raakt tijdens je marathon. Dat gaat je niet over de finishlijn helpen als je voeten niet gewend zijn aan de belasting.

Wat kun je allemaal doen om je beter voor te bereiden op die strand dag zonder dat je gaat verbranden?

1. Begin in Februari met zonnen

Dan zijn de UVA en UVB stralen nog niet zo sterk en kan je lichaam rustig wennen aan de kracht van de zon (Dit is je eerste 5 KM rondje) Of ga in de ochtend zon zonnen  en gebruik de avondzon als natuurlijke aftersun. 

2. Ga naar de infrarood sauna of infra rood zonnebank

De zon bevat 42 % infrarood licht. Door infrarood licht worden je mitochondrien (energiefabrieken die vet verbranden) meer geactiveerd. Daarom vallen mensen in de zomer ook meer af dan in de winter. En daarnaast herstel het blessures sneller daarom deden ziekenhuis in de jaren 70 ook veel aan zonnetraining door de ziekenhuisbedden buiten te zetten. 

3. Je lichaam beschermen

Dit kan door in de schaduw te gaan zitten, katoenen kleding aan te doen, de UVA en UVB stralen komen toch wel door de kleren heen dus je wordt bruin, ontvangt ook nog vitamine D maar verbrandt niet. 

4. Goed hydrateren

Door voldoende water te drinken kan je lichaam beter langere tijd zon verdragen. 

5. Insmeren met zonnebrandcreme

Belangrijk om te weten is wat is de UV-index van dat moment, welk huidtype heb je? Factor 30 klinkt heel goed maar als je met je huid type 30 minuten in de zon mag liggen voor je wat rood worden dan mag je dus met factor 30, 30x 30 minuten in de zon liggen. Dat is dus 15 uur, zolang hebben we in Nederland niet eens zon. Dus een hogere factor is niet altijd beter. Meer info over hoeveel je ongeveer moet smeren vind je hier 

Niet alles geloven wat er op een potje staat.

De consumentenbond kwam er achter dat de merken Vision, Naïf en Cien alle 3 niet de SPF factor 30 halen maar net 20 halen. Dus zet niet in op alleen smeren maar probeer zoveel mogelijk tips toe te passen zodat je voldoende vitamine D binnenkrijgt en een mooi kleurtje krijgt, zonder te verbranden. 

Wat kun je beter niet doen:

– In het midden van de dag (12:00-16:00 uur) in de zon gaan liggen | De zonnensterkte is dan het sterkst en met een ongetrainde huid of een slecht ingesmeerd lichaam verbrandt je snel en dat is op lange termijn niet fijn.

– Zonnebril opzetten | Je ogen zijn eigenlijk een soort antenne die detecteren of er gevaar is. Kun je niet meer goed kijken door het felle licht dan ga je snel verbranden. Door de zonnebril heb je dit niet door en ben je te laat.

Wat kun je wel doen?

Jezelf inlezen over wat de zon doet | Lars en Jorn hebben een mooie e-book gemaakt hierover.  En Frank van Sunworld deelt ook veel informatie over dit onderwerp. En Jack Kruse is een Neurochirurg uit California die onlangs te gast was tijdens de Huberman Lab weet ook veel over dit onderwerp. 

Wat zegt de literatuur?

Uit dit onderzoek blijkt dat zon minimaal effect heeft of huidkanker maar juist wel een positief effect (door de vitamine D) heeft op borst en darmkanker wat in veel grotere mate voorkomt.

Deze app vind ik fijn om te meten hoeveel vitamine D ik binnen krijg per dag als ik ga zonnen –> Dminder