Na je bevalling kom je veel hindernissen tegen als je weer wilt gaan starten met sporten. Tijdens onze Mommy-fit trajecten krijgen we veel dezelfde vragen van onze mama’s en waarschijnlijk heb jij deze ook. Daarom hebben we verschillende vragen hieronder in een aantal blogs beantwoord. Zoek wat je nodig hebt en misschien vind je nog wat tips die je nog niet wist.

Wanneer mag ik weer beginnen met sporten na een bevalling en wat mag ik dan doen?

Hier is zo veel discussie over. De een zegt 4 weken de ander 6 weken maar waar dit op gebaseerd is, is interessant. Wij geven je liever checklist waar je naar kan kijken of je al een volgende stap kan zetten. Lees meer hierover in de blog.

Ik wil 10 kilo afvallen na mijn bevalling.

Dit wil je niet horen maar, 9 maanden zwanger is ook 9 maanden ont-zwangeren. De normale tools om af te vallen zijn niet van toepassing als het lichaam een klacht/blessure heeft. Het zal alle energie eerst naar het herstel sturen voordat het gaat zorgen dat jij 10 kilo afvalt. Wil je meer informatie, lees hier verder.

Ik heb last van mijn bekkenbodem, wat kan ik doen?

Bekkenklachten had je al voor je zwanger was, alleen had je er toen geen last van. Dit heeft te maken met het aantal manieren waarop jouw lichaam kan compenseren. Hoe meer blessures je hebt, hoe minder opties je lichaam heeft om te compenseren. En hoe langer je last houdt van je bekkenklachten. Gelukkig kun je dit oplossen, meer opties en sterker worden in de opties die je al hebt. In de blog leggen we dit beter uit. #comingsoon

Ik heb last van mijn prolapse/aambeien na mijn bevalling wat kan ik doen?


Een prolapse is heel vervelend, maar je kunt nog best veel doen met een prolapse. Afgelopen jaar heb ik een aantal vrouwen mogen begeleiden met een heftige prolapse en die kunnen nu allemaal pijnvrij hardlopen. Lees meer.
#comingsoon

Ik heb last van mijn SI gewricht na mijn bevalling wat kan ik doen?

Waarschijnlijk had je al voor je zwanger was, alleen had je er toen geen last van. Dit heeft te maken met het aantal manieren waarop jouw lichaam kan compenseren. Hoe meer blessures je hebt, hoe minder opties je lichaam heeft om te compenseren. En hoe langer je last houdt van je bekkenklachten. Gelukkig kun je dit oplossen, meer opties en sterker worden in de opties die je al hebt. In de blog leggen we dit beter uit. #comingsoon

Ik heb een diastase wat kan ik daaraan doen?

Een diastase hoef je niet op te lossen, want iedereen heeft er een in meer of mindere mate.  Je kunt wel de ongemakken van een diastase verminderen, door op de juiste manier je bekkenbodem, TVA en diafragma met elkaar te laten samen werken. In de blog lees je hier meer over.

Hoe weet ik of deze informatie betrouwbaar is?

Wij hebben heel veel cursussen en opleidingen gedaan om ons Mommy-fit programma zo goed mogelijk te maken. Klik hier om te zien welke waar wij onze kennis vandaan halen en ook welke social media accounts wij volgen.