Deze blog laat zien waar wij onze kennis vandaan heb, bij wie we cursussen hebben gevolgd. Welke e-book’s/boeken we gelezen hebben en wat we aanraden om aan te schaffen om meer te leren over het post natale lichaam. Als laatste delen we een paar accounts die @bamboogym zelf volgt op de socials en waar we veel inspiratie vandaan halen. Heb je zelf nog een goede aanvulling laat het me weten.

Mommy fit mentor’s

Wouter heeft het geluk gehad dat hij bij deze toppers alles rondom te zwangerschap en na de bevalling heeft kunnen leren. Hierdoor kunnen we veel pas geworden mama’s helpen om weer fit te worden. We helpen ook vrouwen die graag tijdens hun zwangerschap willen sporten. Maar dit doen we alleen in 1 op 1 trajecten.

Julien & Richard | Strongfit

In 2020, 2021 en 2022 hebben Wouter, Roosmarijn en Trude verschillende cursussen gevolgd bij Strongfit. Strongfit is nog redelijk onbekend maar hun innovatieve manier van trainen is door verschillende hele grote namen opgepikt. Een van de speerpunten van strongfit is dat jij je veilig voelt en daarom houden ze de training heel simpel. Dit is perfect voor onze Mommyfit traject want als je net bevallen bent wil je niet eerst 6 weken lang techniek training doen voordat je aan je kracht gaat werken.

Perry | Stop Chasin Pain

Wouter heeft heel veel cursussen gevolgd bij Dr. Perry aka Mr Mojo. We zien vaak dat mama’s al bij een fysiotherapeut zijn geweest of chiropractor maar geen resultaat zien. Wij kunnen dankzij de cursussen van Dr. Perry ook kijken naar je doorbloeding, lymfe en organen. Want als 1 van deze 3 niet lekker werkt dan blijf je last houden van klachten.

Dr Sara Solomon

Onlangs heeft wouter een online cursus gevolgd bij Sara, om je buikspieren en dan vooral de dieper gelegen buikspieren te connecten met je bekkenbodem. Met deze technieken kunnen onze mama’s ongeveer 12 kilo meer tillen zonder pijn klachten.

Romana | Sterkher

Het balletje is pas gaan rollen nadat we bij Romana de curus pre en post natale fitness coach zijn gaan volgen. Dit was echt een flinke dosis informatie waar we nog jaren mee vooruit kunnen.

FRC + Kinstretch

Functional Range Conditioning en Kinstretch zijn 2 cursussen van Dr Andrea Spinosa. Hij is gespecialiseerd in het verbeteren van gewrichten door middel van mini oefeningen. Wat wij vaak zien in onze mommy fit lessen is dat mama’s een links/rechts verschil hebben in hun heup omdat de baby meestal aan 1 kant heeft gelegen tijdens de zwangerschap en dat we door deze oefeningen gelijk klachten kunnen oplossen.

Ido Portal

Als de heup wat beter werkt door FRC dan kunnen we wat groter gaan bewegen en dan niet gelijk deadliften met 50 kilo maar met oefeningen die passen bij net bevallen vrouwen. Iets groter dan FRC maar niet gelijk zo lomp dat je last krijgt van je rug.

The Foot Collective

Je voeten zijn heel belangrijk, vooral voor net bevallen vrouwen, we hebben een hele les gewijd aan je voeten want we zien heel vaak dat bekkenklachten direct verminderen als je voeten beter gaan werken.

 

Mommy fit accounts

Made for Moms
Sterkher
Feel Good Moms
Vroedvrouw Margo
Training for mama’s
Ourfitfamilylife

 

Heb je hulp nodig om na je bevalling? Wij kunnen je helpen om weer sterker te worden, je te ontdoen van onnodige pijntjes en weer vol vertrouwen te gaan trampoline springen of hardlopen.