Deze blog laat zien waar wij onze kennis vandaan heb, bij wie we cursussen hebben gevolgd. Welke e-book’s/boeken we gelezen hebben en wat we aanraden om aan te schaffen om met stress om te gaan. Als laatste delen we een paar accounts die @bamboogym zelf volgt op de socials en waar we veel inspiratie vandaan halen. Heb je zelf nog een goede aanvulling laat het me weten.

Stress mindset mentor’s

Wouter heeft het geluk gehad dat hij bij deze toppers alles over stress te kunnen leren. Zo kan hij heel goed mensen helpen die langere tijd stress hebben of zelfs in een burnout zitten.

 

Julien & Richard | Strongfit

Het parasympatische systeem heeft heel veel invloed op stress en trauma’s gaan in spieren zitten. Bij strongfit heb ik geleerd dat bepaalde spieren gekoppeld zijn aan je parasympatische systeem. Vaak zie je dat mensen met veel stress hun orthosympatische systeem flink aanzetten (ze staan de hele dag aan). Hierdoor hebben veel mensen ook vaak last van zijn onderrug, nek, middenrug, buitenkant knie of buitenkant elleboog. Door te focussen op de spieren van het parasympatische systeem kun je een betere body en mind connectie krijgen en echt beter in je vel komen. 

Perry | Stop Chasin Pain

Je kunt aan de hand van je huig in je mond zien of je nerves vagus goed werkt of niet. Als hij niet goed werkt dan staat je lichaam de hele dag aan en kom je slecht in slaap en ben je snel overprikkeld. Dit kun je oplossen door je ademhaling aan te passen of op bepaalde plekken op je nek tape te plakken om je nerves vagus te ontspannen. Dit klinkt heel vaag maar de meest complexe problemen, zijn hierdoor opgelost. 

Timo | Physis Academy

Stress is niet het probleem, hoe je over stress denkt wel. Door Timo heb ik geleerd hoe stress in relatie staat met andere domeinen zoals ademhaling, voeding, slaap en je immuunsysteem. Daarnaast denken veel mensen dat stress slecht voor je is maar eigenlijk is de mindset die je hebt over stress bepaalt of je stress ervaart. 

Jozef | Fighting Monkey

Door spelletjes te spelen leer je je lichaam bewust uit te dagen. Het leuke aan spelletjes spelen is dat je DHEA aanmaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je mindset over stress in een positieve manier wordt beïnvloed. Want elke keer als je spelletjes speelt kun je zien of iemand onder stress terug valt in oude patronen of juist bewust kiest voor een manier om met stress om te gaan. Be the Wolf

Overload Worldwide

Bij Overload worldwide heb ik geleerd hoe je het beste kunt trainen met iemand die veel stress heeft. Zo is het helemaal niet handig om veel herhalingen te maken of een HITT training te doen. Ook voeding en suppletie zorgt ervoor dat je lichaam beter met stress kan omgaan. 

Annette | Posture Pro

Als je lichaam niet goed feedback kan ontvangen door middel van de huid, ogen of voeten dan ervaart het gevaar en gaat het lichaam verstijven als een stress respons. De meeste mensen met stress hebben last van knarsende tanden of nek klachten. Deze klachten los je niet op met 1 massage maar wel met het verbeteren van je ogen en kaak.

Ontstress technieken die wij fijn vinden

Grounding
Shaktimat
Ijsbad/Face dunks
Shaking

Stress/mindset instagram accounts

 @posturepro
@iceman_hof
@physis.academy
@the.holistic.psychologist

Heb je hulp nodig om je stresslevels onder controle te krijgen? Wij hebben heel veel klanten geholpen die niet lekker in hun vel zaten. Maar ook genoeg klanten die paniek aanvallen hadden, midden in een  burnouts zaten, overal controle willen houden, en veel perfectionisten of mensen die heel goed gaan op structuur en protocollen.