Deze blog laat zien waar wij onze kennis vandaan heb, bij wie we cursussen hebben gevolgd. Welke e-book’s/boeken we gelezen hebben en wat we aanraden om aan te schaffen om je ademhaling een boost te geven. Als laatste delen we een paar accounts die @bamboogym zelf volgt op de socials en waar we veel inspiratie vandaan halen. Heb je zelf nog een goede aanvulling laat het me weten.

Ademhalings mentor’s

Wouter heeft het geluk gehad dat hij bij deze toppers alles over ademhaling te kunnen leren. Hierdoor kunnen vooral met heel gestresste mensen of mensen die long covid hebben gehad goed begeleiden.

Kelly | Lex Naturalis

Zij is een van de eerste studenten van Wim Hof. Door haar ben ik in aanraking gekomen met hoe ademhaling je stress kan geven maar ook stress kan oplossen.

Julien & Richard | Strongfit

Bij strongfit leerde ik hoe ademhaling je kan laten switchen tussen het parasympatisch en ortho-sympatische systeem. Maar ook waarom je adem nooit vast moet zetten.

Perry | Stop Chasin Pain

Het is niet wat je eet, maar wat je opneemt is ook van toepassing op je ademhaling. Dr. Perry heeft mij laten inzien hoe bloedvaten, zuurstof, zenuwen en lymfen met elkaar samenwerken.

Jason | Move More

Je hebt trainingsschema’s maar je hebt ook ademhalingsschema’s. Door Jason heb ik verschillende ademhalingstechnieken geleerd om meer uithoudingsvermogen te krijgen, sneller te herstellen maar ook om te on-
stressen.

Dr Sara Solomon

Sara is naast Strongfit student ook iemand die veel werkt met de bekkenbodem en het vrouwelijke lichaam daarom was het perfect om haar mini cursus te volgen over hoe je je diafragma te trainen.

 

Voeding boeken tips

 

The Oxygen Advantage

Ademtechnieken die wij fijn vinden

Nauli Breathing

Box breathing

nose breathing

recovery breathing

ladder breathing

 

Breathwork accounts

@adembaas
@soultouchstudio
@oxygenadvantage
@iceman_hof

 

Heb je hulp nodig om je ademhaling onder controle te krijgen, of weet je niet waar je moet beginnen? We hebben genoeg mensen geholpen die sub optimaal ademen. (geen enkele ademhaling is verkeerd, het is juist functioneel op dat moment). Maar bij veel mensen is er ruimte voor verbetering.